Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaProjev pana předsedy na celostátním grémiu SPD

Projev pana předsedy na celostátním grémiu SPD

Video – Tomio Okamura: Projev Tomia Okamury na dnešním celostátním grémiu hnutí SPD:

Drazí členové a kandidáti, milí přátelé, vážené dámy a pánové, vítám Vás na letošním celostátním grémiu našeho hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). To první, co Vám musím dnes říct, jsou velké obrovské díky za Vaši práci. Odvedli jste a odvádíte skutečně velkou práci a díky této práci jsme navzdory jiným mnohým překážkám úspěšní. Jsme sice opoziční strana, ale navzdory tomu se nám daří prosazovat naše programové cíle. Právě včera Sněmovna v prvním čtení schválila jeden z našich stěžejních programových bodů – paušální daň pro malé živnostníky. Jeden z našich dalších cílů, zákon o referendu, je v procesu schvalování, i když je jasné, že cesta bude ještě dlouhá, a ostatní strany nám náš návrh zatím očesaly tak, že bude jen omezené hlasování bez možnosti hlasovat například o vystoupení z Evropské unie. Nejen pro to je důležité, abychom v nastávajících říjnových krajských a senátních volbách co nejvíce uspěli a posílili tak naší pozici.

Před pár lety nikdo z ostatních netušil, co to referendum je, následně politici mluvili o tom, že referendum je bláznovství, pak se SPD podařilo prosadit referendum do programového prohlášení vlády a dnes leží ve Sněmovně návrhy zákona o referendu a jakkoli se nikomu do jejich schválení nechce, víme, že se tímto tématem díky našemu tlaku již ve Sněmovně seriózně zabývají i jiní. Tady je důležité, aby se nám podařilo prosadit, aby občané v referendu mohli hlasovat o zákonech, jelikož pak vyhlásíme referendum o zákoně o referendu, v němž změníme dikci zákona tak, abychom my občané České republiky, mohli hlasovat o všech tématech bez omezení včetně třeba vystoupení z Evropské unie. To je ostatně hlavní důvod, proč se mainstreamoví politici a média skutečné demokracie, tedy přímé demokracie, bojí. Ten moment, kdy občané začnou o své vlastní zemi rozhodovat sami, je děsí. Takzvané demokraty neděsí nic tolik jako to, že bychom zavedli skutečnou demokracii. V tomto ohledu jen připomenu, že spolu s Kyprem jsme jediná země v Evropě, která nemá zákon o referendu.

Vážení přátelé, jsme skutečně jediná strana nebo hnutí, které na parlamentní půdě hájí a prosazuje skutečnou demokracii. Jsme a buďme na to skutečně hrdí. Nikdo z opozice, ani z vládní koalice si ve skutečnosti demokracii, v níž je pánem země a státu občan nepřeje, a víme proč. Pokud by kontrolní moc v zemi měli občané, tak by se daleko hůř rozkrádala a naše dnešní elity by z funkcí padaly jak hrušky, protože ve skutečné demokracii je každý politik či funkcionář občany odvolatelný.

Ve skutečné demokracii by se nám všem žilo lépe, protože nikdo by na jedné straně nepřipustil zlodějiny, jakou byla například privatizace OKD, a na straně druhé, by si politici nedovolili třeba ignorovat lichvu, zlodějiny exekutorů nebo bídu našich seniorů.

V tomto ohledu SPD předložila sérii zákonů, které tyto problémy řeší, v zákoně jsme navrhly jednak změnu priorit splácení dluhů, tedy to, že už se neplatí prioritně poplatky exekutorovi, ale naopak jako první se splácí jistina, chceme zrušení úroků z úroků, a podali jsme i zákon, který ruší soukromé komerční exekutory a vrací exekuce monopolně do pravomoci soudů. Tedy zestátnění exekutorů. V praxi tím přijdou exekutoři o víc než dvě miliardy ročně a zaplať pánbůh za to, protože to jsou peníze, které zůstanou věřitelům, dlužníkům a případně státu.

Napsali a podali jsme také zákon o minimálním důchodu ve výši hranice chudoby, kterou pro Českou republiku stanoví Evropský statistický úřad – dnes je to cca 14 tisíc korun čistého měsíčně. V praxi by to znamenalo, že by každý důchodce, podotýkám důchodce, který si svůj nárok poctivě odpracoval, měl minimálně něco kolem 14 tisíc korun a od této částky zásluhově. Samozřejmě takové zákony v současné Sněmovně nikdo přijímat nechce, protože není pro jakkoliv vládu nic lepšího než mít ožebračené důchodce a čas od času si je před volbami kupovat almužnou, kdy vlády důchodcům přihodí nějakou stovku nebo desetikorunu navíc. Bohužel smutné je, že lidé si tuhle hru neuvědomují a jsou dokonce panu Babišovi vděční, že jim pár korun přidá, aniž by jim došlo, že stejně lehce by vláda mohla důchody navýšit plošně o pevnou částku. Nikoli procentem jako to dělá dnes, takže jsou chudší důchodci ještě chudší. Navíc se mezitím tak zdražili životní náklady, že vláda vysaje ihned peníze od lidí zpět do rozpočtu. Stačí se podívat na ceny potravin či elektřiny, která je u nás vyšší než v Polsku a Maďarsku.

Platí to stejné jako u demokracie – tak jako si většina politiků nepřeje demokracii, protože by přišli o moc, tak stejně si nikdo nepřeje, aby se lidé vymanili z chudoby, protože by opět politici přišli o moc a možnost lidmi manipulovat.

To je zásadní rozdíl mezi námi a ostatními partajemi, my neusilujeme o moc pro sebe, abychom mohli ze sebe dělat spasitele národa. My v prvé řadě usilujeme o moc pro občany, usilujeme o to, aby si ve své zemi občané vládli sami. Tohle si prosím vážení přátelé pamatujte, a kdykoli přijde řeč na to, v čem jsme jiní, tohle zdůrazňujte. My nechceme vládu pro sebe, my chceme, aby státu a zemi vládli její občané. Tahle země nepatří politikům, tahle země patří nám všem, a my občané jsme ti, kdo mají nejvyšší právo rozhodovat. Samozřejmě tohle si nikdo jiný z politiků nepřeje, protože by nejen přišli o moc české samozvané elity, ale jako domeček z karet by se rozsypala také Evropská unie. Členství v tomhle zbytečném předraženém byrokratické spolku si nepřeje většina českých občanů a ta menšina lpí na svém omylu jen proto, že žije v zajetí omylů a lží o ekonomické výhodnosti unie nebo je přisátá na bruselské penězovody.

Vážené dámy a pánové, svaz průmyslu a dopravy udělal průzkum mezi firmami a ty už tehdy vyčíslily ztráty jen kvůli unijním sankcím vůči Rusku na více než dva biliony korun. Evropská komise sama odhaduje náklady na implementaci unijních nařízení v řádu stovek miliard. Mýtus o ekonomické výhodnosti členství v Evropské unii je neudržitelný. Ano, naše členství je výhodné pro západní státy, pro které jsme se stali ekonomickou kolonií. Ano, stovky miliard ročně putují od nás na západ. Naši dělníci vydělávají na vysoké platy a důchody na západě a výměnou za to dostáváme ze západu odpad, měně jakostní potraviny a další aušusové zboží. USA, Japonsko, Čína, Jižní Korea a další prosperující ekonomiky v Evropské unii nejsou a nijak jsem si nevšiml, že by jim to vadilo. Naopak, řekl bych, že to, že je nesvazuje pomatená bruselská byrokracie ,jim jde k duhu a prosperují víc než Evropská unie.

Jsme jediná parlamentní strana v České republice, která si může dovolit luxus říkat pravdu – Evropská unie nám škodí a my jako skutečně jediní hájíme právo občanů rozhodnout o vystoupení z tohoto zbytečného spolku. Je to mediálně nepopulární, ale na druhé straně si můžeme dovolit luxus říkat pravdu, a máme skutečně výhodu, že hájíme hodnoty, za které bojovali naši předci. Statisíce mrtvých, kteří padli za českou státnost a suverenitu neumírali a nebojovali proto, abychom se jí dnes vzdali ve prospěch anonymní občany nevolené byrokracie v Bruselu. Co by dnes všem bruselským zaprodancům asi řekl Jan Hus, Karel IV., Jan Žižka z Trocnova, prezident Masaryk nebo tisíce legionářů, kteří krví zaplatili naši svobodu a svrchovanost? Co by řekli na to, že jsme se práva na svrchovanosti vzdali, že všechny vrcholné zákonodárné kompetence jsme odevzdali Bruselu? Že českému zákonu a českým občanům je dnes, vážení přátelé, skutečně fakticky nadřazená každá směrnice z Bruselu?

To nejsmutnější je, že naši přední politici nás nejen hanebně prodali Bruselu, ale ještě mají drzost se tvářit, že naše zájmy hájí, a že to vše je pro nás výhodné. To lhaní je skutečně neuvěřitelné a absurdní, když třeba pan premiér Babiš bojuje údajně proti kvótám na migranty, které přitom navrhla jeho europarlamentní frakce a odsouhlasila i jeho stranická kolegyně a eurokomisařka Věra Jourová.

Mluvím o tom hlavně proto, že například hnutí ANO ze značné části volí lidé, kteří nesouhlasí s politikou Evropské unie, lidé, kteří si nepřejí islamizaci České republiky, lidé, kteří nechtějí nepřátelské migranty. Bohužel kvůli mediální manipulaci a cenzuře tito lidé netuší, že tím, že volí hnutí ANO, volí přesný opak. Jedním z našich úkolů je otevřít těmto lidem oči, dám jim pravdivé informace, aby nehlasovali sami proti sobě.

Vážení přátelé, máme před sebou krajské volby a prioritou jsou zdánlivě krajská témata. Říkám zdánlivě, protože žádné téma fakticky není lokální. To, že někde není obchvat nebo dostupná zdravotní péče, není jen lokální problém, ale je to problém v tom, že neexistuje celostátní dopravní koncepce a koncepce dostupné zdravotní péče. Když v nějaké nemocnici chybí personál a není na výplaty, opět to je celostátní problém ve špatně nastaveném systému financování zdravotnictví.

Dovolte mi zmínit ještě jednu z našich priorit a tou je svoboda. Soudy v České republice začali už zcela bez ostychu odsuzovat lidi za jejich názory. Ne za to, že by něco provedli, ale za to, že někde vyjádřili svůj názor. přesně tak začíná každá diktatura – nejprve své protivníky dehonestuje. To je něco, co SPD zažívá už několik let. Po té, co je tento protivník onálepkován v očích veřejnosti, je z něj vytvořen zločinec a začíná jeho kriminalizace. To je ta druhá fáze, do které jsme právě vkročili. Je to celosvětový trend a opět jsme tu jediní, bohužel, kdo stojí a bude stát na straně svobody a práva každého z nás, na svobodu názoru a projevu.

Pokud budu parafrázovat slavný Voltairův citát, musíme se do krve bít za každý názor i kdybychom s ním nesouhlasili, protože v tom spočívá demokracie, ve svobodné debatě, ve svobodě myslet si, říkat si, co si myslím. Pokud v nějakém okamžiku začne někdo trestat občany, za to, co si myslí a říkají, pak jsme se ocitli v totalitní diktatuře a ta doba nastala.

Drahé kamarádky, kamarádi, vážení přátelé, dámy a pánové, přes všechno výše uvedené jsem optimista, když Vás tady před sebou vidím, tak vidím skutečně dobrou budoucnost. Je nás hodně a bude nás stále víc, bude nás stále víc lidí, co budou bojovat o budoucnost naši a našich dětí, o demokracii a naši svobodu. O to, aby byl slušný a pracující člověk vždy na 1. místě.

Pravda, každý z nás sám o samotě mnoho nezmůže, ale společně jsme síla, která skutečně svou zemi a stát mění a změní. Věřím ji, budeme měnit věci k lepšímu. Je to náš závazek jak k našim předkům, kteří nám naši zemi předali, tak i k našim dětem, kterým tuhle zemi musíme předat.

Už proto si ji nesmíme nechat ukrást, už proto nemáme právo nechat o nás rozhodovat kohokoli cizího, a proto musíme uhájit naše svobody, protože každou svobodu, kterou necháme vzít sobě, bereme i našim potomkům.

Vážení přátelé, moc vám všem děkuji za vlídnost a pozornost a přeji Vám úspěšný a krásný nejen dnešní den, ale celý život. Držme spolu a zvítězíme!

2020-07-11T22:06:50+02:00