Úvodní stránkaNovinky hlavní stranaOdmítáme zadlužování našeho státu

Odmítáme zadlužování našeho státu

Tomio Okamura: Hnutí SPD odmítá zvyšování daní i zadlužení našeho státu na několik generací dopředu.

Dnes bude projednáván v závěrečném třetím čtení návrh změn státního rozpočtu na rok 2020 – schodek má být v astronomické výši 500 miliard korun. Schodek státního rozpočtu ke konci června stoupl na 195,2 miliardy korun, což je nejhorší výsledek v historii samostatné České republiky vůbec. Navíc, vývoj státního dluhu je odhadován ke konci roku dokonce na astronomických 2,121 bilionu korun.

Hnutí SPD odmítá náš stát zadlužit na několik generací dopředu. Stejně tak odmítáme další případné zvyšování daní. Chceme po vládě omezení nepotřebných výdajů – v rámci snížení provozních výdajů ministerstev, ve zbytných výdajích politickým neziskovkám, v armádních zakázkách, v platbách sociálních dávek nepřizpůsobivým, v odvodech do EU, ukončení inkluze ve školství, stažení vojáků z Afghánistánu atd.

Jak jsme již avizovali, poslanci SPD tento vládní návrh na astronomické zvýšení deficitu rozpočtu svým hlasováním nepodpoří, jelikož vláda odmítá provést škrty nepotřebných výdajů. Česká republika na 1. místě!

2020-07-09T16:53:12+02:00

Úterý 04.08.2020|

Radim Fiala: Hnutí SPD podporuje snižování daní, ale nepodpoří zadlužování státního rozpočtu na příští rok. Je nutné škrtat výdaje na politické neziskovky, nepřizpůsobivé, inkluzi a podobně. Premiér ...