Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: V dnešní době je pro spoustu lidí takřka nemožné pořídit si vlastní bydlení.

Aktualita

Radim Fiala: V dnešní době je pro spoustu lidí takřka nemožné pořídit si vlastní bydlení.

Pražan s čistou mzdou 33 250 korun by na byt vydělával více než 19 let, pokud by neměl žádné další výdaje a každý měsíc by ušetřil celou částku. Na jiných místech to není o mnoho lepší. Proto hnutí SPD přichází s projektem Rodina na 1. místě https://rodinanaprvnimmiste.cz/, kdy kromě manželských půjček a výrazného snížení daní pracujícím rodinám s dětem přineseme lidem i dostupné bydlení včetně zrušení daně z nabytí nemovitosti. 😉

Výše uvedená čísla vyplývají z takzvaného indexu dostupnosti bydlení, který vydává společnost Central Group.

Připravíme návrh zákona o podpoře družstevního bydlení pro mladé rodiny. Bytová družstva budou podporována bezúplatným poskytnutím pozemků a výhodnými úvěry s možností využití manželských půjček. Zvýšíme dotační podporu měst a obcí na výstavbu obecních bytů s přednostním určením pro seniory.

Možnost pořídit si a užívat bez astronomického zadlužení byt či dům je jedním ze základních předpokladů spokojeného rodinného života a v prvé řadě je také nutným předpokladem pro samotné založení rodiny. V současnosti je na tomto poli, i kvůli naprosto nepřijatelnému přístupu státu, situace více než tristní. Návrh SPD na zrušení daně z nabytí nemovitých věcí je prvním krokem na cestě k jejímu odblokování.

Trh s bydlením se stále více dostává do rukou spekulantů a developerů s jasným cílem hnát ceny bydlení vzhůru. Mladí lidé s rodinami se ocitají v beznadějné situaci při hledání cenově dostupného bydlení. Jsou nuceni se astronomicky zadlužit na koupi předražených bytů. Kritická situace je ve velkých městech.

Nabízíme řešení v podpoře družstevního bydlení. Podáme návrh ne změnu zákona! Družstevní bydlení se může stát opět nástrojem jak si lidé zajistí vlastní bydlení za rozumnou cenu ve které nebudou zahrnuty zisky developerů a spekulantů. Základem principu podpory bude bezúplatné získání obecního pozemku od města a obce pro potřebu výstavby družstevních bytů. Podmínky nastavíme tak, abychom zabránili spekulacím a zneužívání družstev podvodníky.

Členové družstva získají bezúplatně pozemek k výstavbě, byty v ceně stavebních nákladů a k financování bydlení budou moci využít celou nebo část manželské půjčky do výše 800 tisíc korun. V rámci řešení bytové situace je nutné vrátit se k systémové výstavbě a obnově obecního bytového fondu. Obecní bytový fond musí sloužit seniorům, zdravotně postiženým a také jako služební byty pro zaměstnance zajišťující občanskou obslužnost v obci a městě.

Známé úsloví říká, že rodina je základ státu. Může to znít jako klišé či fráze, ale skrývá se za tím hluboká pravda. Soudržná a fungující vícegenerační rodina je nenahraditelnou základní konstituční jednotkou společnosti a naše děti jsou její budoucností. Bez fungujících a silných rodin jako společnost a stát dlouhodobě nepřežijeme. Hnutí SPD pro rodiny přináší řešení. 😉

#rodinanaprvnimmiste

2019-12-18T09:48:04+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0