Úvodní stránkaStanoviskaPolitické usnesení SPD

Ustanovení - 17. 12. 2019

Politické usnesení SPD

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém říkáme, že Britové ve volbách dali navzdory globalistům jasně najevo, že si přejí brexit. Výsledek klimatického summitu EU je začátkem ekonomické katastrofy zemí EU, náklady na uhlíkovou neutralitu pro naši zemi jsou ve stovkách miliard ročně a dosáhnou mnoha bilionů. Je pro nás nepřijatelné, že ministerstvo školství podporuje islámské zahalování ve školách. Realizaci vládního plánu investic podle nás znemožňují klimatické závazky vlády vůči EU. V souvislosti s adventem a Vánoci připomínáme, že evangelium je na rozdíl od koránu poselstvím o velké lásce k lidem. Přejeme všem lidem dobré vůle prožití Vánoc ve zdraví a uprostřed svých blízkých.

1. Britové ve volbách dali jasně najevo, že si přejí brexit.

Hnutí SPD považuje výsledek voleb ve Velké Británii za druhé referendum o brexitu. Britové svými hlasy pro Konzervativní stranu dali jasně najevo, že si přejí brexit. Naprosto zkrachovaly naděje globalistů, že dojde ke zpochybnění brexitu a jeho znemožnění. Britové zvolili svobodu a demokracii. Budoucnost Británie nevidí v jednotné EU s regulovanou dotační ekonomikou, klima-hysterií a multikulturní ideologií. Hnutí SPD byla a je jediná významná politická síla, která odchod Velké Británie z EU podporovala a věřila v jeho úspěch. Ekonomický a politický krach současné EU je neodvratný. Hnutí SPD jasně říká „Česká republika na prvním místě!". Máme právo na referendum o vystoupení z EU. Naše hnutí odmítá teze exprezidenta Klause, že chtít vystoupit z EU je dětinské. Takový postoj je politický oportunismus těch, kteří vždy zájmy země vymění za možnost vládnout pod kuratelou EU. Hnutí SPD není dětinské. Je pevné a vytrvalé stejně jako Britové. Chceme podobně jako Británie pryč z bruselské nesvobody. 

2. Výsledek klimatického summitu EU je začátkem ekonomické katastrofy zemí EU.

Klimatičtí ideologové jsou nástrojem dokončení likvidace národních ekonomik a jejich plného podřízení regulacím EU. Dopad na českou ekonomiku je jasný. Končí energetická nezávislost naší země. Žádná moderní jaderná energetika zajišťující energetickou bezpečnost, jak si vysnil premiér Babiš, zde nebude. Bude zde drahá "zelená" dotovaná energie. Evropská komise dle dokumentu vlády Ochrana klimatu ČR předpokládá, že náklady dosažení uhlíkové neutrality v ČR budou až dvojnásobné ve srovnání se starými členskými státy EU a odhaduje je až na stovky miliard korun ročně po dobu minimálně 20 let. Podobné náklady předpokládají i tuzemské instituce. Naše hnutí požaduje udržení energetické bezpečnosti země založené na kombinaci zdrojů a využití moderních technologií na bázi úspor a akumulace energie. Je tragédie, že se Babišova vláda nedokázala vzepřít jako Polsko, které v oblasti energetiky hájí tvrdě své zájmy.

3. Je nepřijatelné, že ministerstvo školství podporuje islámské zahalování ve školách.

Hnutí SPD považuje za šokující soudní rozhodnutí ve věci muslimského zahalování ve škole. Za naprosto nepřijatelné v této věci považujeme i souhlasné stanovisko ministerstva školství. Demonstrativní muslimské zahalování je v prvé řadě propagací nenávistné ideologie. Hnutí SPD již předložilo zákon, který propagaci takových ideologií zakazuje a také zákon zakazující muslimské zahalování. Zákony nám bohužel vláda nyní blokuje, ale naše hnutí bude trvat na jeho prosazení. Ministerstvo školství Roberta Plagy z ANO totiž ústy mluvčí MŠMT Anety Lednové sdělilo ČTK, že souhlasí s verdiktem Nejvyššího soudu, který rozhodl, že škola nemůže v teoretické výuce zakazovat nošení muslimského šátku. Je podle nás věcí školy, jak si nastaví pravidla, která žák musí respektovat. My v tomto jasně stojíme za ředitelkou Střední zdravotnické školy v Ruské ulici na Praze 10 Ivankou Kohoutovou. Školy v České republice jsou veřejné a fungují na občanském principu. V tomto sporu se české soudy a státní orgány postavily plně na stranu postupné islamizace. Pokud je povinností školy respektovat náboženskou svobodu, tak je otázkou času, kdy výuka bude přerušována tehdy, kdy muslimští žáci budou klekat k modlitbám.

4. Realizaci vládního plánu investic znemožňují klimatické závazky vlády vůči EU.

Vládní plán investic je ambiciózním souborem požadavků na investice ve všech oblastech a úrovních státní správy. Vzhledem k tomu, že rozpočet na rok 2020 má deficit 40 miliard a investice jsou v něm menší než v době před několika lety, je vážná otázka reálnosti plánu. Realizaci celého plánu také znemožňují závazky ČR v otázce klimatické politiky EU, které na sebe vzal premiér Babiš. Bohužel v budoucnu budeme budovat nikoliv Českou republiku, ale klimatický projekt EU uhlíkově neutrální ekonomiky a společnosti. Plně se ukazuje, že zájmy EU jsou pro Babišovu vládu nadřazené zájmům České republiky. Samostatný rozvoj naší země je už fakticky nemožný a současná vláda i další politické strany s výjimkou hnutí SPD se s tím smířily. Pro hnutí SPD je Česká republika na prvním místě a nejdůležitější investicí pro budoucnost je pracující česká rodina a především její děti.

5. Na rozdíl od koránu je evangelium poselstvím o velké lásce k lidem.

Vánoční svátky jsou dny rodinného štěstí a pohody. Přejeme všem lidem dobré vůle prožití Vánoc ve zdraví a uprostřed svých blízkých. Vánoce vychází z naší křesťanské tradice. Na rozdíl od koránu je evangelium poselstvím o velké lásce k lidem. Odpuštění a láska jsou hodnoty, které si o Vánocích připomínáme. Globalisté by chtěli udělat z lidí jen spotřebitele a pracovní sílu. Vánoce se v celé EU proměňují na multikulturní obchodní trhy. Tam, kde je připomínán Ježíšek, tam jsou zátarasy  a policie se samopaly. To je důsledek islamizace Evropy. Lidé chtějí svátky lásky a odpuštění, nechtějí strach a ozbrojence. Kdo to nerespektuje, nemá v Evropě co dělat.

2019-12-17T10:21:51+01:00

Aktuality

Jurečkův návrh reformy systému sociálních dávek nezabrání jeho zneužívání

Pátek 16.02.2024|

16.2.2024 12:55 Radek Rozvoral: Jurečkův návrh reformy systému sociálních dávek nezabrání jeho zneužívání! Ministr Marian Jurečka z KDU-ČSL představil začátkem února návrh zákona, který upravuje systém vyplácení sociálních dávek. Konečné ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0