Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Je dojemné, jak ODS (zvláště například předseda jejího poslaneckého klubu Stanjura) lamentuje nad tím, jak Babišova vláda zvyšuje daně, přitom to byla ODS, kdo navzdory svým slibům daně zvyšoval!

Aktualita

Radim Fiala: Je dojemné, jak ODS (zvláště například předseda jejího poslaneckého klubu Stanjura) lamentuje nad tím, jak Babišova vláda zvyšuje daně, přitom to byla ODS, kdo navzdory svým slibům daně zvyšoval!

Hnutí SPD je jasně proti zvyšování daní a naopak podporuje snižování daní, ale proklamace ODS a TOP 09, které spolu daně zvyšovaly, považujeme za pokrytecké a nedůvěryhodné. ODS a TOP 09 při společném vládnutí zvýšily kolem deseti různých daní! Je možné, aby jim po těch všech jejich podrazech a lžích někdo věřil? ODS a TOP 09 jsou prolhaní podvodníci, kteří před volbami 2010 svatosvatě slibovali, že daně zvyšovat nebudou, ale pak činili pravý opak! Členem Nečasovy vlády byl i současný předseda ODS Petr Fiala. On se z toho nevyviní!

Nejprve od roku 2010 zvýšila vláda ODS a TOP 09 (Petra Nečase a Miroslava Kalouska) daň z příjmu fyzických osob o 1200 korun ročně (nazvali to „povodňová stokoruna“). Pak zavedli srážkovou daň 15 procent z úroků ze stavebního spoření. Zavedli zdanění důchodů pro důchodce s celkovými příjmy nad trojnásobkem průměrné mzdy. Zavedli 50procentní daň z podpor ke stavebnímu spoření. Zvýšili dálniční poplatek pro osobní auta z 1200 korun na 1500 korun a mýtné pro nákladní vozy zvedli o čtvrtinu.

Vláda dále zvýšila sazby daně z cigaret z 2,05 koruny na 2,10 na kus a volného tabáku z 1340 na 1400 korun na kilogram. Pro řidiče jezdící na plyn zavedla koalice od 1. ledna 2012 daň ze stlačeného zemního plynu ve výši 500 korun za tunu. Dále vláda ODS a TOP 09 zvýšila spodní sazby DPH z 10 na 14 procent u potravin, léků, tepla, vody, dopravy, knih a dalších položek a prosadila další zvýšení DPH na 15 a 21 procent. Zavedli 32procentní daň z povolenek na emise při výrobě tepla a elektřiny.

Také s omezením výdajových paušálů přišla vláda vedená Petrem Nečasem z ODS. Od roku 2013 fakticky vyloučila daňové slevy na dítě a manželku či manžela při současném využití paušálů. Tehdejší ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) původně uvažoval o tom, že by omezil samotnou výši výdajových paušálů, nakonec došla tehdejší vláda ke kompromisu v podobě odebrání slev…

Nečasova vláda zavedla od roku 2013 pro daň z převodu nemovitosti nové jméno i pravidla – dnes je to daň z nabytí nemovitých věcí a její sazba se zvýšila ze tří na čtyři procenta. Dnes to chtějí rušit! Pokrytci!

Poslanec ODS Skopeček říká, že je špatné zvyšovat daně v době ekonomického růstu. Špatné je ale zvyšovat daně kdykoli. Cožpak když se ekonomice nedaří a jde do recese, uvalíme na podnikání a občany další břemena?

Hnutí SPD je proti zvyšování daní a prosazuje jejich snížení. Pokud ale ODS a TOP 09 hovoří o snižování daní, je to jen faleš a pokrytectví. Když byli u moci a ve vládě, tak daně naopak zvyšovaly!

2019-10-31T10:36:08+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0