Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Podívejte se na můj projev k žalobě na prezidenta republiky.

Radim Fiala: Podívejte se na můj projev k žalobě na prezidenta republiky.

Snaha sluníškářů odvolat Miloše Zemana je součástí plánu globalistů zbavit vlastence moci – Trumpa, Zemana, Salviniho atd.

Pokud se budeme dívat na problém podání senátní žaloby na prezidenta republiky pouze úzkým pohledem české politiky, musel bych především říct, že trestuhodně maříme čas projednáváním politické ješitnosti kolegů v Senátu, kteří zřejmě nemají nic lepšího na práci než si řešit svoje ego ve vztahu k prezidentu republiky. Maříme čas, který bychom měli věnovat práci pro své voliče, pro občany této země.

Situace je ale trošku jiná. Jestliže pohlédneme na návrh žaloby v širším politickém kontextu, pak zjistíme, že zapadá do řady událostí, které se dnes odehrávají ve významném spektru světové politiky. Ve Velké Británii, která je kolébkou evropské i světové demokracie, dnes prožíváme politickou krizi zcela záměrně vyvolanou lidmi, kteří odmítají respektovat výsledek referenda a odmítají připouštět i možnost tuto krizi řešit prostřednictvím demokratických parlamentních voleb.

Ve Spojených státech považovaných za pilíř svobody probíhá dnes pokus odvolat zvoleného prezidenta. V řadě zemí se organizují mediální a protestní kampaně, jejímž smyslem je jediné – popřít výsledek voleb, pokud se nehodí, odvolat vládu a nedemokratickým způsobem ovlivnit politiku země. Používám proto pojem „majdanizace“ politiky. V případě České republiky to znamená, že o rozhodování v České republice bude rozhodovat organizovaná síť aktivistů, jak říkají někteří experti, potřebujeme do ulic dostat 3,5 % populace a nikoliv voliči v demokratických volbách.

O co tedy dnes v politice jde? Tento týden to popsal velmi výstižně americký prezident Donald Trump ve svém vystoupení OSN. Jde o střet globalistů a vlasteneckých sil v jednotlivých zemích. Vlastenců, kteří odmítají vzdát se národních zájmů a přeměnit společnost v globalizovanou masu pracovních sil a spotřebitelů. Globalisté nepotřebují skutečnou demokracii. Proto jí také valem ubývá v prostoru Evropské unie, neboť se zmocnili projektu evropské spolupráce. Proto dnes „majdanizují“ politiku, vystupují proti referendům v přímé volbě a odvolatelnosti politiků. Referendum a přímá volba politiků, to jsou věci, které jim komplikují jejich schopnost manipulovat s demokracií.

Zásadním nástrojem pro manipulaci s demokracií je systém politických neziskových organizací, které infiltrovaly státní správu. Infiltrovaly ji proto, aby mařily výsledky voleb a fakticky zajistily podřízení českého státu nadnárodním zájmům, bez ohledu na jakýkoliv výsledek voleb.

Účelovost této žaloby, kterou dnes máme projednávat, vyniká především ve srovnání s kroky, které ve svém úřadě učinili předchůdci prezidenta Miloše Zemana. Především mám na mysli kroky prvního českého prezidenta Václava Havla. Každý objektivní a nezaujatý pozorovatel politiky musí konstatovat, že prezident Zeman využívá široce svých pravomocí, ale mantinely Ústavy neporušuje. Jediným, a troufnu si říct zásadním politickým hříchem současného prezidenta je, že je ve svém jednání politicky nezávislý, neboť má silný mandát od svých voličů. Je nezávislý na zákulisí politických kabinetů a je schopný se rozhodovat pouze na základě své politické odpovědnosti a svého svědomí vymezeného přísahou prezidenta na Ústavu České republiky. To je v očích globalistické lobby neodpustitelný hřích, neboť tito lidé ničí vše, co nemohou kontrolovat. Proto brečí, že dovolili přímou volbu prezidenta, proto dnes podávají žalobu a chtěli by přímo voleného prezident odvolávat.

Není pochyb o tom, že politický střet, o kterém mluvil prezident USA Donald Trump, se bude prohlubovat. Čas velmi dobře ukáže, že to bude střet zásadní a velmi ostrý. Každý politik v této zemi bude muset postupně jasně říct, jestli chce, aby tato země měla budoucnost, jestli chce, aby tato země byla vlastnictvím českého národa, anebo reprezentuje cizí zájmy a těmto cizím zájmům chce sloužit. Dnešní hlasování o návrhu, který přišel do Senátu, je jedním z lakmusových papírků, kdo a kde, na jaké politické pozici v této zásadní věci stojí.

Pan prezident Zeman naše hnutí označuje za radikální. Má svatou pravdu. Budeme radikálně bránit naše národní a státní kořeny. Budeme také bránit zásadní demokratické principy a tedy i přímo zvoleného prezidenta.

2019-09-26T22:18:27+02:00