Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Premiér Andrej Babiš se sice chlubí tím, jak se mu podařilo zastavit unijní kvóty na imigranty,

ale Evropská komise žaluje naši zemi a žádá Soudní dvůr Evropské unie, aby potvrdil, že Česká republika, Polsko a Maďarsko nesplnily v souvislosti s jednorázovým programem přerozdělování žadatelů o azyl podle kvót své povinnosti plynoucí z unijního práva. To potvrzuje, že Evropská unie od své snahy prosadit kvóty neustoupila! Hnutí SPD jakékoli kvóty na imigranty odmítá a odmítá i diktát Bruselu.

Nyní rozhodne Soudní dvůr EU, který je známý tím, že rozhoduje ve prospěch větší centralizace a při sporu mezi EU a členskými státy se většinou staví na stranu unie. Přece si Soudní dvůr EU nevypustí svůj vlastní rybník! Kdyby Soudní dvůr EU rozhodl v náš neprospěch, tak hnutí SPD říká, že se jeho rozhodnutí nesmíme podřídit a kvóty musíme odmítnout!

Podle Komise EU by měl rozsudek znít tak, že tři země své povinnosti plynoucí z rozhodnutí Rady EU o relokačním programu ze září 2015 nesplnily. „Tento rozsudek bude velmi důležitý z hlediska potvrzení, že povinnosti mají být dodržovány, což je základním kamenem zásady vlády práva v Unii. Stejně tak je důležité zdůraznit význam zásady solidarity, na níž je Unie založena,“ uvedla zástupkyně Komise.

2019-08-27T09:15:07+02:00

Zapojte se