Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Zase se nám rozjíždí prounijní propaganda a bruselské lži. Ministr zahraničí Petříček z ČSSD říká, že Česká republika nemá alternativu pro členství v EU a to je prý pro nás jednoznačně výhodné.

Aktualita

Radim Fiala: Zase se nám rozjíždí prounijní propaganda a bruselské lži. Ministr zahraničí Petříček z ČSSD říká, že Česká republika nemá alternativu pro členství v EU a to je prý pro nás jednoznačně výhodné.

Eurokomisařka Jourová z Babišova hnutí ANO zase tvrdí, že jsme díky EU bohatší a že v EU neodchází od jednacího stolu nikdo jako poražený. To jsou jednoznačné lži, což Vám dokážu! Pokud odmítáte diktát Bruselu, volte prosím 24. a 25. května hnutí SPD.

„Členství v Evropské unii je pro nás jednoznačně výhodné,“ řekl Petříček. Jourová označila členství ČR v EU za jednoznačný úspěch. „Naprosto jednoznačně je Česká republika vítěz, ekonomicky jsme bohatší,“ řekla. Ocenila také, že Evropská unie prý rozhoduje na základě kompromisů a usiluje o to, aby nikdo neodcházel od jednacího stolu jako poražený… To je špatný vtip.

K členství v EU ve skutečnosti existuje alternativa. Tou je například Evropské sdružení volného obchodu (EFTA). V Evropské unii nejsou například Švýcarsko, Island, Norsko, Monako, Andorra, San Marino, Lichtenštejnsko. Nevšiml jsem si, že by v těchto zemích byla životní úroveň jako v Bělorusku či Albánii…

Další lež je, že členství v EU je pro nás ekonomicky výhodné. Podle oficiálních statistik Eurostatu odešlo z České republiky od roku 2010 do roku 2016 na dividendách 7,6 procenta HDP. Přímočaře řečeno: do zahraničí se odvezlo 7,6 procenta toho, co se tady vydělalo. Ze země za tu dobu na dividendách odešlo 2252 miliard korun. Naopak na evropských dotacích za tu dobu přišlo do Česka 1,9 procenta HDP. To znamená 563 miliard korun. Jsme v rekordním minusu 1689 miliard korun za sedm let. Roční minus dosahuje 241 miliard korun. V přepočtu na výkon ekonomiky je ten minus 5,7 procenta HDP. Pro lepší představivost: kdyby se ty peníze rozdělily mezi zhruba pět milionů lidí, kteří v Česku pracují, vycházelo by to na 48 tisíc na člověka ročně.

Navíc podle odhadu samotné Evropské komise, který je z roku 2004, nás unijní regulace stojí 4 procenta HDP ročně, což pouze za minulý rok představuje cca 200 miliard korun. Náklady na evropské regulace dosáhly za posledních 14 let v tomto přepočtu minimálně astronomických 2456 miliard!

A že se v EU rozhoduje na základě kompromisů a nikdo neodchází jako poražený? Co kvóty na imigranty? Vždyť nás sprostě přehlasovali a neustále nám z Bruselu vyhrožovali. Nyní nás Evropská komise žaluje u Soudního dvoru EU. Jourová, kterou Babiš znovu podporuje na pozici eurokomisařky, nestydatě lže! Mimochodem, Jourová z hnutí ANO nás jako členka Evropské komise žaluje také…

My nejsme izolacionisté. Chceme dobrovolnou spolupráci suverénních rovnoprávných zemí. Vzorem nám může být třeba Evropské sdružení volného obchodu (EFTA), jehož členy jsou Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko a Island. Tato organizace napomáhá obchodní spolupráci těchto zemí, ale neuzurpuje si jejich suverenitu. Byli jsme i před Bruselem, budeme i po něm!

Sluníčkářům, eurofilům a bruselským kolaborantům už dochází argumenty, tak nás začínají strašit, začínají vyhrožovat a šíří lži! Současná Evropská unie je nereformovatelná. Prosíme vás o podporu ve volbách do Evropského parlamentu, aby se nám podařilo obnovit naši suverenitu a rozpustit současnou Evropskou unii. Přijďte prosím 24. a 25. května.

https://www.lidovky.cz/…/cesko-nema-alternativu-eu-tvrdi-pe…

2019-05-19T14:58:09+01:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0