Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Útoky džihádistů na Srí Lance proti křesťanům jsou jen špičkou ledovce útoků muslimů na křesťany, které se odehrávají po celém světě, ale i v Evropě.

Aktualita

Radim Fiala: Útoky džihádistů na Srí Lance proti křesťanům jsou jen špičkou ledovce útoků muslimů na křesťany, které se odehrávají po celém světě, ale i v Evropě.

Naši kolegové z SPD Jiří Kobza a Tomáš Doležal zdokumentovali, jak jsou po celém světě křesťané pronásledováni a mnohdy je to ze strany muslimů. Pronásledováno je po světě více než 245 milionů křesťanů a ročně jich je kvůli své víře zavražděno zhruba 100 tisíc. Hnutí SPD považuje islám za nenávistnou ideologii. Pokud chcete, aby naše země byla bezpečná a pokud nechcete, aby to, co se děje v islámské světě a v západní Evropě, se dělo i u nás, volte prosím 24. a 25. května hnutí SPD a 25. dubna přijďte na Václavské náměstí!

Podle Indexu pronásledování, který vydala mezinárodní organizace Open Doors, v současné době trpí pronásledováním více než 245 milionů křesťanských věřících, přičemž organizace Open Doors zkoumala situaci ve 150 zemích. Mezi země, v nichž jsou křesťané nejvíce pronásledováni, patří Severní Korea, Afghánistán, Somálsko, Libye, Pákistán, Súdán, Eritrea, Jemen, Írán a Indie – je vidět, že muslimské země převládají.

K útoku na křesťany a židy dochází ale i v Evropě. Opět hlavně ze strany muslimů. Jen v Bavorsku bylo v loňském roce poničeno asi 200 kostelů většinou imigrantskými mladíky. Oficiální údaje, které vydala německá Spolková kriminální policie, říkají, že v loňském roce došlo přibližně ke stovce útoků na křesťany či symboly jejich náboženství. Devětkrát to skončilo vážným zraněním.

Obdobná je situace ve Francii. Studie z ledna 2017 uvedla, že „extremistické islamistické útoky na křesťany“ vzrostly ve Francii o 38 procent, z 273 útoků v roce 2015 na 376 útoků v roce 2016. Většina těchto útoků se stala v době Vánoc a „mnoho útoků se událo v kostelech a různých modlitebnách.“ Ve Francii jsou podle výše zmíněného webu každý den znesvěceny v průměru dva kostely. Během celého roku 2018 pak ve Francii proběhlo 1 063 útoků na kostely a křesťanské symboly jako jsou kříže, obrazy a sochy. To představuje nárůst o 17 % oproti roku 2017.

Židé se z Francie z obavy o svou bezpečnost masově vystěhovávají – od roku 200 již přes 55 tisíc lidí. V roce 2018 francouzské ministerstvo vnitra evidovalo 541 antisemitských útoků a 1063, útoků protikřesťanských, což je o 185 více než v roce 2017.

Toto je jen několik příkladů děsivého trendu. Musíme hájit Evropu, naši civilizaci i naši vlast postavené na křesťanských hodnotách. Pokud nechcete, aby to, co se děje v islámské světě a v západní Evropě dělo i u nás, volte prosím 24. a 25. května hnutí SPD a 25. dubna přijďte na Václavské náměstí!

http://www.protiproud.cz/…/4386-krvavy-ucet-na-velikonoce-l…

2019-04-24T08:55:39+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0