Úvodní stránkaStanoviskaPolitické usnesení SPD

Ustanovení - 12. 3. 2019

Politické usnesení SPD

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD), v němž informujeme, že předsednictvo hnutí SPD schválilo kandidátku do voleb do Evropského parlamentu 2019. Dále odsuzujeme společné prohlášení amerického prezidenta Trumpa a českého premiéra Babiše, které v překladu z diplomatické řeči znamená, že se budeme podřizovat zájmům USA na úkor zájmů naší země. Připomínáme si 20. výročí vstupu do NATO – odmítáme, aby NATO vedlo agrese v zahraničí, a odmítáme i armádu Evropské unie. Naše armáda musí zajišťovat obranu našeho území a ne zde být pro zahraniční intervence USA a NATO. Občané mají podle nás právo o vystoupení či setrvání v NATO rozhodnout v referendu. Okupace Německem v roce 1939 a mnichovská zrada v roce 1938 pro nás znamenají poučení, že musíme mít silnou armádu a nesmíme spoléhat jen na spojence, kteří nás mohou znovu zradit.   

Obětování suverenity v zájmu USA

Třídenní návštěva premiéra ČR Andreje Babiše v USA skončila. Překlad diplomatické řeči ze společného prohlášení amerického prezidenta Donalda Trumpa a Andreje Babiše je jasný – Babiš se fakticky zavázal k těmto věcem: Budeme zbrojit a nakupovat výzbroj pro naši armádu z USA, podpoříme sankce proti Rusku a zapojení se České republiky do případné války na Ukrajině. Do modernizace naší jaderné energetiky budou zapojeny firmy z USA. Naše armáda po boku armády USA bude nasazována do dalších vojenských operací a Česká republika se zapojí do společné podpory zákazů na čínské informační technologie.

Jediný přínos pro občany České republiky je tedy v deklaraci podpory vzájemného obchodu. Všechny ostatní body jsou jednoznačně výhodné pro USA.

Hnutí SPD podobný model vztahů odmítá. Jde o jednostranné obětování zájmů České republiky pro zájmy USA. S touto politikou vlády hnutí ANO, ČSSD a KSČM nesouhlasíme. Co je dobré pro USA, není automaticky dobré pro Českou republiku. 

Ne armádě EU a  ano referendu o NATO

Česká republika vstoupila do Severoatlantické aliance (NATO) v roce 1999.  Bohužel od našeho vstupu do NATO se aliance nechovala pouze jako obranné společenství států, ale vedla také agresivní vojenské akce v rozporu s mezinárodním právem. Především je třeba zmínit agresi proti Jugoslávii v březnu 1999. Hnutí SPD prosazuje právo občanů rozhodovat v referendu o členství ve vojenských aliancích. Podporujeme užší obranou spolupráci států V4. Hnutí SPD naprosto odmítá vznik armády EU. Česká republika se nesmí vzdát práva na vlastní ozbrojené síly podřízené velení prezidenta republiky. Bez vlastních ozbrojených sil není suverenity země. Česká armáda musí změnit koncepci a budovat schopnosti pro obranu hranic své země, a ne pro zahraniční intervence. 

Nesmíme spoléhat jen na spojence

14. 3. 1939 byla zahájena okupace českých zemí německou armádou. Šlo o národní tragédii, která znamenala skutečné ohrožení fyzické existence našeho národa. V průběhu okupace byl přijat plán konečného řešení české otázky, který chystal naši fyzickou likvidaci a odstranění českého národa z prostoru Čech a Moravy. Okupace byla logickým a nevyhnutelným důsledkem mnichovské zrady, kdy naši západní „spojenci“ věrolomně vydali střední a východní Evropu Hitlerovi. Poučení z této tragédie je zřejmé. Musíme důsledně chránit naši suverenitu, nespoléhat na „spojence“ a nenechat jiné rozhodovat o našem osudu.

Kandidátka SPD do voleb do Evropského parlamentu 

Předsednictvo hnutí SPD schválilo kandidátku do voleb do Evropského parlamentu 2019. Jejím lídrem bude člen SPD, lékař a bývalý ministr zdravotnictví ve vládě současného prezidenta Zemana, MUDr. Ivan David, CSc. Na dalších místech kandidátky jsou nominanti všech krajů, kteří byli navrženi a schváleni Regionálními konferencemi hnutí SPD. O jejich konečném pořadí na kandidátce rozhodlo předsednictvo hnutí v souladu se stanovami hnutí na základě politických, jazykových a odborných předpokladů, požadavků jednotlivých kandidátů a po konzultaci s vedením krajů.

Volby do Evropského parlamentu se v České republice uskuteční ve dnech 24. – 25. května 2019 a předsednictvo hnutí SPD vyzývá své členy, příznivce, sympatizanty a hlavně voliče k maximální účasti v těchto, pro Evropu a naší zemi, klíčových volbách. Pojďme všichni společně říci jasné „NE“ migrační politice EU a diktátu Bruselských elit! 

 

2019-03-12T10:13:15+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0