Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Ukazuje se, že jediným uskupením, které opravdu prosazuje a hájí demokracii a právo občanů rozhodovat, je hnutí SPD.

Aktualita

Radim Fiala: Ukazuje se, že jediným uskupením, které opravdu prosazuje a hájí demokracii a právo občanů rozhodovat, je hnutí SPD.

Ostatní strany totiž chtějí institut referenda naprosto vykastrovat, aby občané neměli právo rozhodovat o ničem důležitém a aby bylo kvůli téměř nesplnitelným podmínkám prakticky nemožné, aby mohli hlasovat. Babišovo ANO, ČSSD i Piráti mají plná ústa demokracie, přitom se smějí a plivou občanům přímo do tváře a demokracie a referendum v jejich pojetí má být naprosto impotentní.

Úprava, na níž se podle Kateřiny Valachové z ČSSD shodují ANO, ČSSD a Piráti, předpokládá, že k vyvolání referenda by bylo nutných nejméně 450 tisíc podpisů (Například v osmimilionovém Švýcarsku stačí žádost 50 tisíc voličů). V referendu by nebylo možné měnit ústavu ani hlasovat o vystoupení z EU nebo z NATO. Výsledek všelidového hlasování by byl závazný, pokud by na položenou otázku odpověděla kladně nejméně čtvrtina ze všech voličů, čili asi dva miliony obyvatel.

Takže milí přátelé a spoluobčané, sami vidíte, že podle Babišova ANO, ČSSD a Pirátů jste nesvéprávní jedinci, kteří nemají mít právo rozhodovat o nejdůležitějších otázkách. O vstupu do EU jste hlasovat mohli, ale o vystoupení z EU hlasovat nesmíte! Premiér Babiš Vám to ve spolupráci s ČSSD, Piráty a ODS nedovolí!

ANO, ČSSD a Piráti tímto způsobem jen napodobují protidemokratické totalitní jednání elit v Evropské unii. Jen si vzpomeňme, že Francouzi a Nizozemci odmítli v referendu evropskou ústavu, ale europotentáti přišli s Lisabonskou smlouvou, která obsahuje to samé, co evropská ústava. Francouzům a Nizozemcům pro jistotu již hlasování v referendu neumožnili. Irové Lisabonskou smlouvu odmítli, ale byli donuceni hlasovat znovu!

Zrádná Topolánkova vláda (ODS, Schwarzenberga a Kalouska), která v rozporu s vládním usnesením, které říkalo, že se nemá zhoršit hlasovací pozice České republiky (která se Lisabonskou smlouvou zhoršila), možnost referenda k této otázce také zablokovala.

Takže vidíme, že euroelity uznávají jen taková hlasování, která jsou v souladu s tím, co sami chtějí. Když lidé rozhodnou jinak, jako například při volbě Miloše Zemana prezidentem republiky, tak rozhodování občanů označují za „populistické“.

Návrh SPD počítá s tím, že k vyvolání referenda by stačilo 100 000 podpisů voličů, přičemž lidé by mohli hlasovat takřka o všem (Výjimkou jsou jen ústavně zaručená práva a svobody a soudní rozhodnutí) a jeho výsledek by byl platný a závazný bez ohledu na účast.

Přátelé a spoluobčané, podpořte prosím ve volbách hnutí SPD. My jediní vás považujeme za svéprávné bytosti, které mají právo rozhodovat o své budoucnosti a osudech naší krásné vlasti.

https://eurozpravy.cz/…/245464-zakon-o-referendu-schvaleni…/

2019-01-26T20:55:46+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0