Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Tohle je další fatální průlom do suverenity členských států Evropské unie.

Evropská komise v navrhla členským zemím, aby při rozhodování o daňových otázkách od roku 2020 přestaly používat jednomyslné rozhodování. To by znamenalo, že bychom mohli být přehlasováni. Tento návrh vloni v září zmínil ve svém projevu o stavu EU i předseda komise Jean-Claude Juncker.

Již v současnosti existují odhady, že Evropská unie rozhoduje o více než 85 procentech legislativy v národních státech – státy pak musí směrnic poslušně implementovat do svého právního řádu. Konkrétně v lednu 2007 napsali bývalý německý prezident Roman Herzog spolu s vedoucím Centra pro evropskou politiku Lüder Gerkenem do časopisu Welt článek citující informace německého ministerstva spravedlnosti, dle kterého mezi lety 1998 a 2004 84 procent legislativy aplikovatelné v Německu pochází z EU, pouze zbývajících 16 procent je domácího původu. Známý expert na evropskou integraci Michael Bruter z London School of Economics odhadl míru závislosti vnitrostátní legislativy na EU dokonce na oněch 85 procent.

Když už by členské státy neměly právo rozhodovat o výši daní platných v jednotlivých státech, občané národních států už by nerozhodovali téměř o ničem. O čem jiném by měli rozhodovat ve volbách než o tom, kolik budou platit ze svých příjmů státu? Nebyli bychom ani v pozici provincie a kraje, nýbrž spíše nějakého okresu s nucenou správou. Náš parlament a vláda by již byly definitivně fasádou (již nyní do značné míry jsou) pro diktaturu Bruselu.

Aby evropská spolupráce měla nějaký smysl, drtvivá většina kompetencí by se musela vrátit na úroveň národních států a musel by platit princip jednomyslnosti. V našem pojetí evropské spolupráce má být evropská mezinárodní organizace služkou států, a nemá to být naopak tak, že dnes jsou národní státy otrokem Bruselu. Podpořte nás prosím ve volbách do Evropského parlamentu, abychom zabránili těmto zrůdnostem přicházejícím z Bruselu a aby se nám podařilo získat vládu nad naší zemí zpět do českých rukou.

2019-01-21T11:07:10+01:00

Jurečkův návrh reformy systému sociálních dávek nezabrání jeho zneužívání

Pátek 16.02.2024|

16.2.2024 12:55 Radek Rozvoral: Jurečkův návrh reformy systému sociálních dávek nezabrání jeho zneužívání! Ministr Marian Jurečka z KDU-ČSL představil začátkem února návrh zákona, který upravuje systém vyplácení sociálních dávek. Konečné ...