Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Euro je tikající časovaná bomba, která brzy vyletí do povětří a zničí celý projekt EU, uvedl tvůrce měny a ekonom Otmar Issing ve svém překvapivém a varování.

Aktualita

Radim Fiala: Euro je tikající časovaná bomba, která brzy vyletí do povětří a zničí celý projekt EU, uvedl tvůrce měny a ekonom Otmar Issing ve svém překvapivém a varování.

Měna euro je dle jeho názoru v současnosti tak problematická, že nepřežije další globální finanční krizi bez ohledu na to, jak velká bude politická vůle měnu zachránit. Ještěže nemáme euro, jinak bychom vyletěli do povětří i my.

Nezbývá než s Issingem souhlasit. Euro je politický, nikoli ekonomický projekt. Eurozóna není optimální měnovou zónou a stejná měna jako euro nemůže vyhovovat Němcům, Italům, Řekům, Slovákům či Portugalcům. Mít svou vlastní měnu a měnovou politiku je důležitý nástroj pro to, aby ekonomika a stát mohly reagovat na různé impulsy a hospodářství se jim mohlo přizpůsobit.

V eurozóně je navíc běžné, že se nedodržují Maastrichtská kritéria a nastává tak totální chaos. Nedodržovaly je dokonce ani Franci a Německo. Z měnové unie se stala dluhová unie, kdy jedny státy musí ručit za jiné a občané těchto států musí ručit i za krachující banky. Díky tomu, že nemáme euro, nemusíme vydávat stamiliardy na záchranné mechanismy a občané se nemusí bát o své úspory.

Rozpad eurozóny lze předpokládat. Musíme se na to připravit. Je zde šance, že Česká republika a střední Evropa bude oázou bezpečí s stability v požáru islamizace a ekonomické krize, který zachvátí západní Evropu.

Předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stajnura řekl, že by Česká republika měla přijmout euro, až to bude pro ni výhodné. My říkáme, že euro pro nás z výše uvedených důvodů nebude výhodné nikdy. Euro zásadně odmítáme stejně jako současnou Evropskou unii a jsme jediná relevantní politická síla, která nabízí občanům referendum o vystoupení z EU.

http://eurodenik.cz/…/euro-je-u-konce-tvurce-meny-rika-ze-b…

2019-01-09T11:26:42+02:00

Aktuality

Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku

Čtvrtek 28.03.2024|

28.3.2024 14:53 Radek Rozvoral: Všem občanům přejeme příjemné prožití velikonočních svátků a bohatou pomlázku!  Velikonoce patří mezi nejvýznamnější svátky křesťanského světa, kdy pro křesťany jsou spojovány se vzkříšením Ježíše ...

Všechny aktuality

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Přidejte se k nám

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

Odebírejtenovinky

Vložením osobních údajů souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů

0
0
0