Úvodní stránkaNovinkyRadim Fiala: Hnutí SPD podporuje svolání mimořádné schůze k možnému zdanění církevních restitucí. Důvodem, proč SPD tuto schůzi podporuje, není apriorní snaha církevní restituce zdanit.

Naším záměrem je, aby se podařilo zjistit, zda náhrady při církevních restitucích nebyly nadhodnocené. Zdůvodnění výše náhrad ze strany tehdejší vlády bylo totiž naprosto neprůkazné a nebylo naprosto zřejmé, na základě čeho se ke konečným cifrám došlo. Byla to hra s čísly a šlo o netransparentní proces.

Pokud se prokáže, že náhrady byly nadhodnocené, podpoříme zdanění církevních restitucí, protože to je jediná cesta, jak napravit možnou chybu a získat peníze, které případně náleží státu, zpět. Pokud se naopak prokáže, že náhrady nadhodnocené nebyly, zdanění těchto náhrad nepodpoříme. Svým postojem se tedy nestavíme proti církvím, jichž se zákon o majetkovém vyrovnání týká, ale jde nám o principy obecné spravedlnosti a také o transparentnost. Občané mají právo znát pravdu a pokud chce někdo něco vyplácet ze státního rozpočtu, důkazní břemeno je na jeho straně.

2018-12-07T12:25:18+02:00

Podpořte hnutí SPD

Úterý 07.07.2020|

Tomio Okamura: Co si o tom myslíte? Hnutí SPD je jediný relevantní politický subjekt, který prosazuje obnovení naší suverenity a vystoupení z Evropské unie. Česká republika na 1. místě!  Například ...